Sastojci:
450 ml soka od višanja (može i mlijeko)
2 praška za puding od maline (ili neki drugi)
7 žlica šećera
125 g margarina
+
oko 250 g keksa s maslacem (Petit beurre, Piknik…)
Priprema:
50 ml soka pomiješajte sa šećerom i praškom za puding.
Ostatak soka zakuhajte i u njemu skuhajte puding.
U vruće umiješajte margarin i ostavite kremu da se malo ohladi – ali kolač počnite slagati dok je krema još topla.
Kalup (npr. uski, širine oko 8 cm, dužine oko 25 cm) obložite papirom za pečenje.
Kekse nije potrebno močiti.
Kolač slažete od jednog do drugog ruba posude, tj. kekse možete redati ili s lijeva ne desno ili obratno, svejedno je.
«Visina» kolača ovisi o tome kako okrećete kekse; ja sam kekse slagala da kraća strana bude dolje, odnosno gore, tj. kekse sam okretala tako da kolač bude «visok», može i obratno.
Uz jedna rub kalupa stavite oko pola žlice kreme i na nju naslonite oko pola keksa.
Uzmite drugi keks i s jedne strane ga premažite kremom, pa tu stranu naslonite i zalijepite na onu polovicu keksa u limu – tako svaki keks premažite kremom i tu stranu s kremom naslanjajte «ukoso» na prethodni keks…
Kad dođete do kraja reda, završite s polovicom keksa, a prostor između te polovice keksa i lima u kojem radite kolač, ispunite kremom.
Po potrebi taj red keksa sa svih strana omažite kremom – ako keksi nisu prekriveni sa svih strana, ali pokupite višak kreme i krenite na slaganje idućeg reda, koji naslonite tik na ovaj složeni red.
Idući red slažite ukoso isto kao i prvi… i tako redom dok potrošite sve sastojke.
Ako želite, kolač možete odozgo premazati kremom i gore složiti još jedan sloj keksa – kad se kolač istrese iz kalupa, «stajati» će na tom sloju keksa.
Kolač ostavite na sobnoj temperaturi dok se krema ohladi, a onda ga stavite u hladnjak na par sati.
The post Crvena zebra kolač appeared first on Ideje Za Rucak.
Izvor: https://ift.tt/2HClazN
Comments
Post a Comment