Potrebni sastojci:
2 šolje čokoladnog namaza (nutela, evrokrem, linolada)
6 šolja rižinih pahuljica
3, 7 l sladoleda od vanile
Priprema:
Za početak stavite okrugli kalup za torte kao i veliku posudu za mućenje u zamrzivač da se ohlade.
U većoj šerpi na šporetu pomešajte čokoladni namaz i rižine pahuljice na veoma niskoj temperaturi i mešajte da se u potpunosti sjedine pa sklonite sa vatre.
Veliku, tanku tepsiju za pečenje keksića obložite masnim papirom pa po njoj ravnomerno rasporedite smesu od čokoladnog namaza i pahuljica pa stavite u frižider da se stisne.
Dok su pahuljice u frižideru vi izvadite sladoled od vanile da omekša na sobnoj temperaturi 35-40 minuta. Nakon toga izvadite i pahuljice pa ih isecite na komadiće veličine jednog zalogaja.
Iz zamrzivača izvadite kalup za torte i posudu za mešanje. Odvojite sa strane dve šolje rižinih pahuljica obloženih nutelom, a ostatak pomešajte sa sladoledom od vanile u ledenoj posudi za mešanje. Budite brzi.
Kad ste sve izmešali smesu uspite u kalup za torte, pospite ostatkom rižinih pahuljica i nutele, pokrijte plastičnom folijom pa sve stavite u zamrzivač na najmanje 4-6 sati ili preko noći.
The post Hrskava sladoled torta appeared first on Ideje Za Rucak.
Izvor: https://ift.tt/2EEJrC9
Comments
Post a Comment