Pečeni krompir iz pećnice nedjeljna je klasika koja se obično služi uz mesno pečenje u većini hrvatskih domaćinstava. Uz par trikova i nekoliko svježih začina iz ove ponizne namirnice moguće je izvući gastronomski maksimum u kojem će uživati sva osjetila!
Sastojci:
-
6 srednjih krompira
-
75 ml maslinovog ulja
-
5 češnja češnjaka
-
1 žlica nasjeckanog svježeg ružmarina
-
1 žlica nasjeckanog svježeg timijana
-
morska sol i papar po želji
-
malo peršina za ukras
Priprema:
-
Zagrijte lim za pečenje krompira u pećnici na 220 Celzijevih stupnjeva. Rešetku za pečenje položite uz dno pećnice.
-
Ogulite krompir za to vrijeme (najfiniji je onaj lički, ali možete upotrijebiti i sve ostale vrste s visokim postotkom škroba). Krompir treba biti hrskav izvana, a mekan i dobro pečen iznutra
-
Svaki krompir narežite na četiri jednaka dijela. Krompire stavite u široku tavu s uljem, češnjakom u kori, ružmarinom i timijanom, a sve zajedno posolite i popaprite po želji te kratko prepržite da se sljube svi sastojci.
-
Krompir u tavi premjestite u pećnicu, te pustite da se peče oko 55 minuta na 220 stupnjeva Celzija.
-
Poslužite vruće krompire s nešto svježe nasjeckanog peršina. Dobar tek!
The post Recept za hrskavi krompir appeared first on Domaci Recept.
Izvor: https://ift.tt/2CRHZPl
Comments
Post a Comment