Recept za hrskavi krompir

Pečeni krompir iz pećnice nedjeljna je klasika koja se obično služi uz mesno pečenje u većini hrvatskih domaćinstava. Uz par trikova i nekoliko svježih začina iz ove ponizne namirnice moguće je izvući gastronomski maksimum u kojem će uživati sva osjetila!

Sastojci:

  • 6 srednjih krompira

  • 75 ml maslinovog ulja

  • 5 češnja češnjaka

  • 1 žlica nasjeckanog svježeg ružmarina

  • 1 žlica nasjeckanog svježeg timijana

  • morska sol i papar po želji

  • malo peršina za ukras

Priprema:

  1. Zagrijte lim za pečenje krompira u pećnici na 220 Celzijevih stupnjeva. Rešetku za pečenje položite uz dno pećnice.

  2. Ogulite krompir za to vrijeme (najfiniji je onaj lički, ali možete upotrijebiti i sve ostale vrste s visokim postotkom škroba). Krompir treba biti hrskav izvana, a mekan i dobro pečen iznutra

  1. Svaki krompir narežite na četiri jednaka dijela. Krompire stavite u široku tavu s uljem, češnjakom u kori, ružmarinom i timijanom, a sve zajedno posolite i popaprite po želji te kratko prepržite da se sljube svi sastojci.

  2. Krompir u tavi premjestite u pećnicu, te pustite da se peče oko 55 minuta na 220 stupnjeva Celzija.

  3. Poslužite vruće krompire s nešto svježe nasjeckanog peršina. Dobar tek!

The post Recept za hrskavi krompir appeared first on Domaci Recept.


Izvor: https://ift.tt/2CRHZPl

Comments