Šnicle u umaku

Sastojci:

  • 1/2 kg šnicli (govedina)

  • 4 žlice brašna

  • 1 žlica mljevene slatke paprike

  • maslinovo ulje

  • sol, papar

  • vegeta

  • 1 kom češanj češnjaka

  • voda

Priprema:

1. Šnicle posolimo i dobro popaprimo, začinimo vegetom

2. U tanjuru izmješamo brašno i crvenu papriku

3. Svaku šniclu samo sa jedne strane dobro umočimo u pripremljeno brašno

4. Na zagrijeno maslinovo ulje stavljamo peći šnicle, važno je da šnicle stavimo peći tako da ona strana koju smo umočili u brašno stavljamo prvu tako da se zapeče

5. Kad su se šnicle zapekle s jedne strane okrenemo ih na drugu stranu i još malo pečemo

6. Kad su se zapekle sa obje strane, šnicle zalijemo s vodom tako da ih voda prekrije i dodamo cijeli češnjak, važno je da šnicle više ne okrećemo

7. S vremenom će voda polako ispariti a oko šnicli će se stvoriti fini umak

Dobar tek!

p.s. ja sam uz to poslužila njoke i zelenu salatu, ali ide odlično i riža ili pire krompir

Posluživanje

Ako želite možete dodati pred kraj umak od vrganja, ja sam koristila Uncle Bens – kremasti s vrganjima, odlično paše!

https://ift.tt/1q34uCf

The post Šnicle u umaku appeared first on Domaci Recept.


Izvor: https://ift.tt/2zhZwwW

Comments