Sastojci:
-
1/2 kg šnicli (govedina)
-
4 žlice brašna
-
1 žlica mljevene slatke paprike
-
maslinovo ulje
-
sol, papar
-
vegeta
-
1 kom češanj češnjaka
-
voda
Priprema:
1. Šnicle posolimo i dobro popaprimo, začinimo vegetom
2. U tanjuru izmješamo brašno i crvenu papriku
3. Svaku šniclu samo sa jedne strane dobro umočimo u pripremljeno brašno
4. Na zagrijeno maslinovo ulje stavljamo peći šnicle, važno je da šnicle stavimo peći tako da ona strana koju smo umočili u brašno stavljamo prvu tako da se zapeče
5. Kad su se šnicle zapekle s jedne strane okrenemo ih na drugu stranu i još malo pečemo
6. Kad su se zapekle sa obje strane, šnicle zalijemo s vodom tako da ih voda prekrije i dodamo cijeli češnjak, važno je da šnicle više ne okrećemo
7. S vremenom će voda polako ispariti a oko šnicli će se stvoriti fini umak
Dobar tek!
p.s. ja sam uz to poslužila njoke i zelenu salatu, ali ide odlično i riža ili pire krompir
Posluživanje
Ako želite možete dodati pred kraj umak od vrganja, ja sam koristila Uncle Bens – kremasti s vrganjima, odlično paše!
https://ift.tt/1q34uCf
The post Šnicle u umaku appeared first on Domaci Recept.
Izvor: https://ift.tt/2zhZwwW
Comments
Post a Comment