SASTOJCI:
-
2 šolje brasna (od 2 dl)
-
2 šolje secera
-
1/2 šolje ulja
-
2 šolje jogurta
-
2 kasicice sode bikarbone
-
2 kasicice kakaa (tamnijeg)
Preliv:
-
10 kasika secera
-
10 kasika mljeka
-
100 g. maslaca
-
100 g. cokolade
-
1 kasika ruma (po zelji).
PRIPREMA:
-
U posudu za mucenje stavite brasno, sodu bikarbonu i kakao. Dodajte secer i dobro promijesajte.
-
Postepeno sipajte jogurt neprestano muteci radi grudvica i na kraju ulje. Mutite mikserom dok masa ne bude glatka.
-
Okrugli pleh oblozite papirom za pecenje i sipajte masu.
-
Pecite na 220 °C u zagrijanoj rerni oko 30 min.
-
Za to vreme dok se kolac pece napravite preliv.
-
U posudicu stavite sjeckani maslac, mlijeko, secer, cokoladu i mijesajte na laganoj vatri dok se sve ne istopi i dok se ne dobije fini gusti preliv, a to bude brzo. Ako u preliv stavite mlijecnu cokoladu za kuvanje onda stavite 5 kasika secera u preliv ljepse je.
-
Pecen i jos vruc kolac u plehu isjeci na jednake kocke i preliti svuda sa prelivom. Kolac ostavite da upije i dobro ga ohladite..pa uzivajte!
-
Posluživanje i uživanje!
The post Brza čokoladna fantazija bez jaja appeared first on Domaci Recept.
Izvor: http://bit.ly/2SrQG85
Comments
Post a Comment