Brza pita sa špinatom, bez kora, jako ukusna i meka!





Sastojci:

  • oko 300 g očišćenog špinata

  • 2 jaja

  • 100 g svježeg sira

  • 50 g kiselog vrhnja

  • 1,5 dl jogurta

  • 1 dl mlijeka

  • 1 šalica ( od 2 dl) kukuruznog brašna

  • 1/2 praška za pecivo

  • brašno po potrebi

  • sol

  • ulje

Priprema:

1. Najprije dobro oprati špinat , isjeckati ga na tanke trakice i pustiti da tako stoji oko 30 min. Nakon toga ga dobro ocijediti od viška vode.

2. Izmješati jaja,kiselo vrhnje, sir, jogurt, mlijeko, sol. U to dodati špinat, pa kukuruzno brašno,prašak i brašna po potrebi (da se dobije smjesa malo čvršća nego za palačinke). Dobro izmješati.

3. Pleh podmazati uljem, izliti pripremljenu smjesu i peći na 200c oko 30-40 min.(ovisno od pećnice). Ja sam pekla u manjem plehu.

Pečen izljevak pokriti kuhinjskom krpom bar 5 min da omekša. Ovakve izljevake uvijek pravim odokativno, znači slobodno se može dodati još sira ili manje sira više vrhnja, uglavnom krajnja smjesa mora izgledati malo čvršća nego za palčinke i ne možete pogriješiti, bit će mekan, i ukusan.

Posluživanje

Poslužiti toplo uz šalicu jogurta.

The post Brza pita sa špinatom, bez kora, jako ukusna i meka! appeared first on Domaci Recept.


Izvor: http://bit.ly/2SvY9TQ

Comments