HRSKAVA POHOVANA PILETINA!

Neophodni sastojci:

  • 1 kg pilećeg filea

  • 2 čaše gustog jogurta

  • 2-3 jajeta

  • 200 gr čipsa (možete koristiti čips sa paprikom za bolji, pikantan ukus)

  • so, biber, po ukusu

Priprema:

U činiji umutite jogurt, jaja, so i biber. Oprano i osušeno belo meso sečemo na tanje duge komade i stavljamo u prethodno pripremljenu marinadu. Isitnimo čips (u blenderu ili ručno). Zatim, svaki komadić piletine natopljen u marinadi izdašno uvaljamo u isitnjeni čips.

Ovakvu piletinu možete pržiti na tiganju u velikoj količini ulja ili zapeći u rerni. Način prženja u tiganju svima je poznat, ali ako je želite zapeći u rerni uradite sledeće:

Komadiće piletine poslažite na rešetku i stavite u zagrejanu rernu na 200 stepeni, 25-30 minuta, dok korica ne porumeni i ne postane hrskava. Kao umak, možete pomešati majonez i kečap, ili napraviti drugi sos koji vi volite.

Uživajte u hrskavoj i sočnoj piletini. Prijatno!

 

The post HRSKAVA POHOVANA PILETINA! appeared first on Domaci Recept.


Izvor: http://bit.ly/2rXisxM

Comments