JOŠ JEDNA PREDIVNA TORTA- JAPANSKI VJETAR, SVA JE KREMASTA, SA LAGANIM BEZE KORICAMA!

Sta reci od ovoj kraljici torti koja drzi prvo mesto. Bez obzira na bogat izbor torti i kolaca na slavljima, slasticarni, ona prva se pojede. Isprobala sam nekoliko recepta za japanski vetar ali ovaj recept je naj bolji. Sva je od fila da skoro kore se neprimeciju, jer kore kada se osuse zadrzavaju mekocu a nimalo preslatka. Treba imati samo strpljena za susenje kora a trud se iplati jer torta ce biti naj popularnija.

Sastojci:

Za dve korice

  • 14 bjelanjaka
  • 20 zlica secera
  • 2 zlice sirce/octa

Osnova fila

  • 10 zumanaca
  • 5 zlica secera
  • 5 zlica brasna
  • 1 vanil secer
  • 6 dl mleka

Drugi fil

  • 4 zumanjka
  • 5 zlica secera
  • 250 gr margarina
  • 300 gr mlevenih oraha

Treci fil

  • 4 slag kreme vanilije umucene sa mlekom

Ili treci fil

  • 4 slag kreme vanilije
  • 6 dl slatko vrhnje

Priprema:

Ukljuciti pecnicu da se zagreje na 150 stepeni. Srednju djuvec tepsiju obavezno postaviti pek – papir. Ulupati elektricnim mikserom cvrst sneg od 7 bjelanjaka i 10 zlica scecera. Na kraju umiksati 1 zlicu sirceta.

Cvrst sneg od bejlanjaka rasporediti u tepsiju, pa poravnati. Staviti u zagrejanu rernu na 150 stepeni i odma smanjiti na 100. Susiti koru i neotvarati pecnicu najmanje 1 sat( Susiti koru do najduze 1.5 sat ovisno od pecnice ).

10 zumanca, 5 zlica secera, 5 zlica brasna, vanil secer ukuvati u mleku i kuvati uz neprestalno mesanje dok ne nastane gust puding. Ukloniti sa ringle i skroz ohladiti. Povremeno promesati da se korica ne uhvati na povrsinu od kreme.

4 zumanjak i secer izmesati pa kuvati na pari nekoliko minuta dok se nezgusne. Skroz ohladiti i sjediniti sa umucenim margarinom, pa dodati prethodnoj smesi i mlevene orahe. Sve sjediniti U 6 dl hladnog slatkog vrhnja dodajte sadrzaj 4 vrecice, promesajte i umutite elektricnim mikserom u cvrst fil.

Ako se odlucite umutiti slag krem od vanilije sa mlekom onda na jednu vrecici slag kreme od vanilije ide ( 125 ml hladnog mleka ) Redati: 1 kora – fil sa orasima – fil od slatke pavlake – fil od oraha – 2 kora – fil od slatkog vrhnja. Ostaviti u frizider da se dobro ohladi. Uživajte!

coolinarika.com

The post JOŠ JEDNA PREDIVNA TORTA- JAPANSKI VJETAR, SVA JE KREMASTA, SA LAGANIM BEZE KORICAMA! appeared first on Domaci Recept.


Izvor: http://bit.ly/2TgXw08

Comments