Kvrguša

SASTOJCI:

  • 4 osobe

  • 1 kg pilećeg mesa (batak, zabatak, pileća prsa)

  • 1 žlica Vegete Twist za piletinu

  • 7 žlica ulja

  • 6 jaja

  • 150 g Pšeničnog oštrog brašna Podravka

  • ½ žličice soli

  • 500-600 ml mlijeka

PRIPREMA:

1. Pileće meso odvojite od kosti, narežite ga na manje komade i pospite Vegetom Twist piletina.

2. Pripremljeno meso popecite na 3 žlice zagrijanog ulja sa svih strana desetak minuta.

3. Razmućena jaja pomiješajte s brašnom, soli, mlijekom i smjesu ostavite stajati 10-15 minuta.

4. U vatrostalnu posudu ili pleh stavite preostalo ulje i zagrijte ga. Na toplo ulje izlijte trećinu pripremljene smjese od jaja i brašna. Na to rasporedite popečeno meso, a po mesu izlijte preostalu smjesu od jaja, brašna i mlijeka.

5. Pecite u pećnici zagrijanoj na 210°C 20-30 minuta.

Pečenu kvrgušu malo ohladite, narežite , poslužite uz salatu… kvrgusu možete preliti mileramom-kajmakom.

The post Kvrguša appeared first on Domaci Recept.


Izvor: http://bit.ly/2EZiwoi

Comments