SASTOJCI:
-
4 osobe
-
1 kg pilećeg mesa (batak, zabatak, pileća prsa)
-
1 žlica Vegete Twist za piletinu
-
7 žlica ulja
-
6 jaja
-
150 g Pšeničnog oštrog brašna Podravka
-
½ žličice soli
-
500-600 ml mlijeka
PRIPREMA:
1. Pileće meso odvojite od kosti, narežite ga na manje komade i pospite Vegetom Twist piletina.
2. Pripremljeno meso popecite na 3 žlice zagrijanog ulja sa svih strana desetak minuta.
3. Razmućena jaja pomiješajte s brašnom, soli, mlijekom i smjesu ostavite stajati 10-15 minuta.
4. U vatrostalnu posudu ili pleh stavite preostalo ulje i zagrijte ga. Na toplo ulje izlijte trećinu pripremljene smjese od jaja i brašna. Na to rasporedite popečeno meso, a po mesu izlijte preostalu smjesu od jaja, brašna i mlijeka.
5. Pecite u pećnici zagrijanoj na 210°C 20-30 minuta.
Pečenu kvrgušu malo ohladite, narežite , poslužite uz salatu… kvrgusu možete preliti mileramom-kajmakom.
The post Kvrguša appeared first on Domaci Recept.
Izvor: http://bit.ly/2EZiwoi
Comments
Post a Comment