Sastojci:
-
oko 350-400 g listova za lazanje (ovisi o veličini tepsije)
-
400 g šunke
-
300 g gaude (ili nekog vama omiljenog sira)
-
150 + 50g za posip parmezana
-
700 ml mlijeka
-
5 žl brašna
-
prstohvat vegete, soli, papra, muškantnog oraščića
Priprema:
1. Za bešamel u hladnon mlijeku razmutite brašno da bude bez grudica, dodajte sol, vegetu, papar i mušk. oraščića. Stavite na laganu vatru i mješajte pjenjačom. Kad zakipi umijepajte onih 150 g parmezana.
2. Nauljite vatrostalnu ili keramičku posudu, stavite red listova lazanja, pa bešamel, šunku i ribani sir. Redajte dok ne potrošite sastojke. Gornju koru premažite bešamelom i pospite sa još malo sira i s onih 50 g parmezana.
3. Pecite oko 20 minuta u prethodno zagrijanoj pećnici na 200°C.
Posluživanje
Najbolje paše uz zelenu salatu i čašicu crnog vina.
Recept sam vidjela u jednom časopisu.
The post Ručak na brz način! appeared first on Domaci Recept.
Izvor: http://bit.ly/2CGVIrM
Comments
Post a Comment