Ručak na brz način!

Sastojci:

  • oko 350-400 g listova za lazanje (ovisi o veličini tepsije)

  • 400 g šunke

  • 300 g gaude (ili nekog vama omiljenog sira)

  • 150 + 50g za posip parmezana

  • 700 ml mlijeka

  • 5 žl brašna

  • prstohvat vegete, soli, papra, muškantnog oraščića

Priprema:

1. Za bešamel u hladnon mlijeku razmutite brašno da bude bez grudica, dodajte sol, vegetu, papar i mušk. oraščića. Stavite na laganu vatru i mješajte pjenjačom. Kad zakipi umijepajte onih 150 g parmezana.

2. Nauljite vatrostalnu ili keramičku posudu, stavite red listova lazanja, pa bešamel, šunku i ribani sir. Redajte dok ne potrošite sastojke. Gornju koru premažite bešamelom i pospite sa još malo sira i s onih 50 g parmezana.

3. Pecite oko 20 minuta u prethodno zagrijanoj pećnici na 200°C.

Posluživanje

Najbolje paše uz zelenu salatu i čašicu crnog vina.

Recept sam vidjela u jednom časopisu.

 

The post Ručak na brz način! appeared first on Domaci Recept.


Izvor: http://bit.ly/2CGVIrM

Comments