Sastojci:
-
6 – 8 tikvica
-
2 glavice crnog luka
-
1/2 kg mlevenog mesa
-
3 čena belog luka
-
1 jaje
-
1 šoljica pirinča (skuvanog)
Za bešamel:
-
1 i 1/2 kašika brašna, malo ulja
-
1/2 l mleka
-
5 čaša kiselog mleka
-
malo mirođije
-
začini (so, biber, vegeta)
-
150 gr gaude
Priprema:
-
Mleveno meso propržiti sa crnim lukom i začiniti. Kad se prohladi, dodati obaren pirinač, beli luk i jaje.
-
Tikvice oljuštiti (ako su mlade,,samo ih dobro oprati i ostaviti sa korom) i izdubiti im sredinu. Blago posoliti svaku tikvicu, pa ih puniti filom.
-
Napraviti bešamel sos (na malo ulja propržiti brašno, ali paziti da ne potamni, pa naliti mleko, i ostaviti da provri).
-
Začiniti po ukusu i kuvati ga 5 minuta, pa ostaviti da se prohladi.
-
Tikvice složiti u vatrostalni sud, pa ih preliti bešamel sosom. Između tikvica , u sos dodati malo sredine tikvica, koja je ostala kad smo ih izdubili.
-
Posuti mirođijom. Gaudu (ili neki drugi sir) izrendati, pa posuti preko tikvica.
-
Staviti u rernu i zapeći na oko 180 stepeni, oko 30 minuta. Servirati sa kiselim mlekom.
Izvor: korisnisavjeti1.blogspot.ba
The post Ručak sa mljevenim mesom, tikvicom i besamel sosom appeared first on Domaci Recept.
Izvor: http://bit.ly/2CEIiMX
Comments
Post a Comment