Ručak sa mljevenim mesom, tikvicom i besamel sosom

Sastojci:

  • 6 – 8 tikvica

  • 2 glavice crnog luka

  • 1/2 kg mlevenog mesa

  • 3 čena belog luka

  • 1 jaje

  • 1 šoljica pirinča (skuvanog)

Za bešamel:

  • 1 i 1/2 kašika brašna, malo ulja

  • 1/2 l mleka

  • 5 čaša kiselog mleka

  • malo mirođije

  • začini (so, biber, vegeta)

  • 150 gr gaude

Priprema:

  1. Mleveno meso propržiti sa crnim lukom i začiniti. Kad se prohladi, dodati obaren pirinač, beli luk i jaje.

  2. Tikvice oljuštiti (ako su mlade,,samo ih dobro oprati i ostaviti sa korom) i izdubiti im sredinu. Blago posoliti svaku tikvicu, pa ih puniti filom.

  3. Napraviti bešamel sos (na malo ulja propržiti brašno, ali paziti da ne potamni, pa naliti mleko, i ostaviti da provri).

  4. Začiniti po ukusu i kuvati ga 5 minuta, pa ostaviti da se prohladi.

  5. Tikvice složiti u vatrostalni sud, pa ih preliti bešamel sosom. Između tikvica , u sos dodati malo sredine tikvica, koja je ostala kad smo ih izdubili.

  6. Posuti mirođijom. Gaudu (ili neki drugi sir) izrendati, pa posuti preko tikvica.

  7. Staviti u rernu i zapeći na oko 180 stepeni, oko 30 minuta. Servirati sa kiselim mlekom.

Izvor: korisnisavjeti1.blogspot.ba

 

The post Ručak sa mljevenim mesom, tikvicom i besamel sosom appeared first on Domaci Recept.


Izvor: http://bit.ly/2CEIiMX

Comments