Sastojci
sladoled osnova
3 slag pjene
1 kiselo vrhnje
3 vanil šećera
300 ml vrhnja za slag
200 ml mlijeka
straciatela
50-60 g nasjeckane tvrde cokolade
cokolada
5 zlica velikih kakao instant napitka
5 zlica velikih cokolade u prahu ili 1 stangu otopljene tvrde
50-60 g bijele nasjeckane cokolade
vocni
200-300 g ispasiranog (ili u komadicima) voca po zelji
Priprema
1.
Slag pjene istuci s vrhnjem za slag i mlijekom (sve zajedno ), zatim umijesati kiselo vrhnje i van. secere i jos kratko izmiksati.
Ako netko voli sladje moze staviti i malo secera. Podijeliti na 2 ili vise dijelova, ovisno koliko se vrsta radi.
2.
Umijesati nasjeckanu cokoladu i izmijesati
3.
Umijesati kakao i cok. u prahu i dobro izmijesati, na kraju umijesati bijelu nasjeckanu cokoladu.
4.
Za vocni..u osnovni sladoled umijesati voce po zelji..
5.
Zlicom vaditi smjesu i stavljati u plasticnu zdjelu ili manje zdjelice, staviti u zamrzivac oko 3 sata.
Prije posluzivanja ostaviti na sobnoj temperaturi 10-15 minuta.
Kremast je i jako ukusan…umjesto kiselog vrhnja moze se staviti jogurt..obican ili vocni..bude jako fino…
www.coolinarika.com
The post DOMAĆI KREM SLADOLED ILI SLADOLED TORTA BEZ JAJA appeared first on Domaci Recept.
Izvor: https://ift.tt/2FklrK1
Comments
Post a Comment