Sastojci:
Biskvit
-
6 bjelanjaka
-
6 žlica šećera
-
6 žlica brašna
-
300 ml mlijeka
Krema
-
6 žutanjaka
-
6 žlica šećera
-
250 gr margarina za kreme
Krema od vanilije
-
300 ml mlijeka
-
1 puding od vanilije
-
3 žlice šećera
Krema od čokolade
-
300 ml mlijeka
-
1 puding od čokolade
-
3 reda čokolade
-
1 žlica šećera
Za ukrašavanje
-
500 ml slatkog vrhnja
ili
-
2 vrećice šlaga
-
250 ml mlijeka
Priprema:
Biskvit
1. Pećnicu zagrijati na 175*C.
2. Bjelanjke i šećer mutiti dok snijeg ne postane gust i sjajan. Umiješati brašno i sve dobro promiješati.
3. Smjesu za biskvit izliti u kalup za torte promjera 24 cm ili u lim za pečenje cca. 24×24 cm.
4. Biskvit peći u prethodno zagrijanoj pećnici na 175*C 10-15 minuta.
5. Još topli biskvit preliti s 300 ml vrućeg mlijeka i staviti hladiti.
Krema
1. Na pari dobro izraditi žutanjke i šećer tako da smjesa postane pjenasta i gusta.
2. U ohlađenu kremu umutiti 250 gr margarina za kreme.
3. Kremu podijeliti na dva jednaka dijela.
Krema od vanilije
1. Sa 50 ml mlijeka pomiješati puding od vanilije i šećer i dobro ga promiješati da ne ostanu grudice.
2. 250 ml mlijeka zakuhati pa u njega umiješati razmućeni puding i kuhati dok se ne zgusne.
3. U ohlađeni puding umiješati polovicu kreme od žutanjaka i sve dobro promiješati.
Krema od čokolade
1. Sa 50 ml mlijeka pomiješati puding od čokolade i šećer i dobro ga promiješati da ne ostanu grudice.
2. 250 ml mlijeka zakuhati pa u njega umiješati razmućeni puding i kuhati dok se ne zgusne.
3. U još topli puding umiješati čokoladu i miješati dok se čokolada potpuno ne otopi.
4. U ohlađeni puding umiješati polovicu kreme od žutanjaka i sve dobro promiješati. Na ohlađeni biskvit najprije nanijeti kremu od vanilije, zatim kremu od čokolade i na vrh staviti tučeno slatko vrhnje ili šlag pjenu.
Posluživanje
Tortu je potrebno dobro ohladiti, najbolje preko noći, a nakon toga samo uživati!
The post Predivni kolač sa kremom od vanilije i čokolade appeared first on Domaci Recept.
Izvor: https://ift.tt/2DcPf8R
Comments
Post a Comment