Svečani mesni kuglof.
SASTOJCI:
-
600g mljevene junetine ili teletine
-
7 jaja
-
300 ml kiselog vrhnja
-
2 žemlje
-
1 kapula
-
2 česna češnjaka
-
začini po želji sol,papar,vegeta,crvena paprika
-
1/2 vezice peršina
-
3 žlice brašna
-
1 prašak za pecivo
-
200 g graška i mrkve
-
150 g suhog mesa
Umak
-
200g gljiva
-
200ml vrhnja za kuhanje
-
200ml mlijeka
-
1 žlica brašna
-
50ml bjelog vina
-
sol i papar,vegeta
PRIPREMA:
1. Udinstajte kapulu luk ,peršin ,mljeveno meso i začine 15 minuta
2. Žemlje namočite u toploj vodi i ocjedite
3. Povežite žemlje,vrhnje,2 jaja,prašak za pecivo i brašno
4. Zatim ovoj smjesi dodajte udinstano meso (ocjedite ulje) i skuhanu mrkvu i grašak
5. Kalup za kuglof premažite uljem obložite ga tankim kriškama suhog mesa
6. Izlijte polovicu smjese u kalup,poredajte skuhana jaja(ako ne želite jaja ne morate ih dodavat),zatim izlijte drugu polovicu smjese
7. Preko smjese prebacite kriške suhog mesa što su ostale viriti
8. Pecite na 200 prvih 15 minuta zatim još 45 minuta na 180. Pustite da se malo ohladi u kalupu.nIstresite na zdjelu za serviranje
9. Kao prilog serviram slani krompir,i umak od gljiva
10. Umak: Udinstajte luk i gljive na malo masla ,kada ishlapi tekućina dodajte žlicu brašnai vino ,mlijeko i vrhnje i još malo prodinstajte
Prelijte umak po kuglofu.
Dobar tek!
coolinarika.com
The post Slani kuglof od mesa appeared first on Domaci Recept.
Izvor: https://ift.tt/2SayRdj
Comments
Post a Comment