SASTOJCI:
Za biskvit
- 4 jaja
- 4 kašike šećera
- 4 kašike tople vode
- 4 kašike brašna
- 2 kašike kakaa
- 1 prašak za pecivo
Preljev
- 1 dcl. čokoladnog mlijeka
Krema
- 1 l. mlijeka
- 6 kašika šećera
- 8 kašika gustina
- 200 gr. maslaca
- Čoko krema
- 200 gr. čokolade za kuhanje
- 200 gr. nutele
- 0,5l. šlaga u tetrapaku
PRIPREMA:
Biskvit dobijate tako sto pjenasto umutite zumanjke i secer. Dodajte im toplu vodu, kao i brašno pomiješano sa kakaom i praškom za pecivo. Na kraju lagano umješate izmiksana bjelanca koja ste umutili sa prstohvatom soli.
Lagano bez miksera smjesu svu sjedinite i ispečete na 180 do 200 C koru (kalup srednje veličine). Pečenu i prohladjenu koru prelijete čoko mlijekom koje ste predhodno ugrijali. Pustiti da se ohladi.
Kremu skuhati i u hladno dodati maslac. Kremu namazati na biskvit. Tamnu kremu skuhati tako da ugrijete vrhnje do točke vrenja (ne smije prokuhati) i dodate mu čokoladu i nutellu. Dobro izmješati da se krema sjedini, potom je ohladiti.
Na bijelu kremu namazati tamnu. Ukrasiti po želji. Prijatno!
coolinarika.com
The post MONTE KOCKE- KREMASTE I OSVJEŽAVAJUĆE, PREPORUČUJEM DA NAPRAVITE! appeared first on Domaci Recept.
Izvor: https://ift.tt/2BJQaN0
Comments
Post a Comment