Vecina od nas zna za ovo tradicionalno jelo u Sumadiji, ali za one koje bi ipak probale sledi recept sa tacnim merama.
Sastojci:
- 500 g tankih kora za pitu
- 250 g punomasnog sira
- 2 jajeta
- malo ulja
- i jos oko 1 dl ulja za przenje
Priprema:
Umutiti jaja sa sirom u penastu masu. Ako nije dovoljno kompaktna i spremna za premazivanje kora, dodati malo ulja. Kore za pitu preseci po duzini na pola i filovati ih.
Premazati koru celom duzinom filom od sira, saviti krajeve da ne curi fil i smotati kao rolnicu. Zagrejati ulje i prziti pituljice sa obe strane da budu rumene.
Posluziti uz jogurt. Prijatno!
The post NAPRAVITE ZA RUČAK OVO JEDNOSTAVNO JELO SA GOTOVIM KORAMA I SIROM appeared first on Domaci Recept.
Izvor: https://ift.tt/2THhT6E
Comments
Post a Comment