Sastojci:
- 70 g mladog luka (samo bijeli dio)
- 30 g maslaca
- 250 g korabica
- 250 g tikvica
- 250 g šampinjona
- 500 g krumpira
- 200 g kuhane šunke
- 150 ml povrtnog temeljca
- 2 češnja češnjaka
- sol, papar, vegeta
Preljev
- 2 jaja
- 250 ml slatkog vrhnja
- 150 g sira (gauda, edamer, podravac ili sl.)
- 1 čajna žličica sjeckanog vlasca
Priprema:
Povrće operite, a šampinjone očistite četkicom. Krumpir i korabicu ogulite, a tikvice ostavite s korom (ako su mlade), te sve zajedno narežite na kockice otprilike 1 cm. Šampinjone narežite na ploške, a mladi luk (samo bijeli dio) na kolutiće. Šunku također narežite na kockice. U širokoj dubljoj tavi otopite maslac pa na njemu popirjajte luk dok ne postane staklast.
Dodajte tikvice, korabicu, krumpir, šampinjone i protisnuti češnjak, pa pirjajte na srednjoj vatri 5 minuta. Zatim dodajte šunku i pirjajte poklopljeno oko 10 minuta (povremeno promiješajte).
Mješavinu posolite, popaprite, po želji dodajte vegetu, dobro promiješajte i istresite u vatrostalnu zdjelu premazanu maslacem, a zatim je prelijte temeljcem. Pećnicu zagrijte na 200 °C. Naribajte sir. Metlicom za snijeg lagano izmješajte jaja, dodajte im tekuće slatko vrhnje, vlasac i polovicu ribanog sira.
Po želji umak malo posolite te ga prelijte preko mješavine povrća. Pecite u pećnici oko 40 minuta, zatim posipajte preostalim sirom i zapecite još otprilike 5 minuta (samo dok se sir ne otopi). Pečeni složenac izvadite iz pećnice, ostavite da se malo ohladi i stisne. Poslužite toplo uz salatu po želji, a meni osobno je vrlo ukusan i hladan.
Prijatno!
coolinarika.com
The post POVRTNI SLOŽENAC- LAGAN I UKUSAN OBROK appeared first on Domaci Recept.
Izvor: https://ift.tt/2FBeeCk
Comments
Post a Comment