CORDON BLEU – sa purećim mesom

Cordon Bleu je jedno od najpoznatijih svjetskih jela, naučite ga pripremati kod kuće i zadivite vaše ukućane. Uživajte u izuzetno sočnom i ukusnom mesu. 

Sastojci:

  • 500 g odreska puretine
  • 1 grančica svježe kadulje
  • 4 lista sira gouda
  • 4 lista šunka
  • 2 jaja
  • brašno
  • krušne mrvice
  • ulje sol i biber

Priprema:

1Počinjemo sa pripremom mesa, tako što ga umotamo prozirnom folijom i istučemo batom za meso.

 

2Odreske izvaditi iz folije i začiniti sa soli i biberom. U zagrijanu tavu ulijemo ulje (otprilike 1 cm) i dodamo grančicu svježe kadulje. Ostavimo da se prži otprilike 2 minute kako bi se ulje aromatiziralo.

 

 

3Na svaku polovicu odreska staviti po jedan list sira i šunke (odmaketi najmanje 1 cm od ruba odreska), preklopiti drugom polovicom i dlanom pritisnuti meso.

 

4Potom meso uvaljamo u brašno, jaja koja smo prethodno umutili i na poslijetku u krušne mrvice. Izvadimo grančicu kadulje iz ulja i počnemo pržiti na laganoj vatri s obje strane, dok meso ne bude zlatno-smeđe boje.

 

 

 

The post CORDON BLEU – sa purećim mesom appeared first on Domaci Recept.


Izvor: http://bit.ly/2R77W5S

Comments