Mini cheesecake
Ukusni cheeseckake u minijaturnom formatu. Idealno za zabave i druženja.
Sastojci
Kora:
-
1/3 šolje digestiv keksa
-
1 kašika šećera
-
1 kašika otopljenog putera
Krema:
-
250 gr krem sira sobne temperature
-
¼ šolje šećera
-
1 ½ kašičice limunovog soka
-
1/2 kašičice limunove korice
-
¼ kašičice vanilin ekstrakta
-
1 jaje
Dekor:
-
250 gr višanja
-
1 čokolada za kuhanje
Način pripreme:
-
U posudi pomiješajte samljeveni keks, šećer i puter.
-
Uspite u dno kalupa za muffine i pecite u rerni zagrijanoj na 165 stepeni 5 minuta.
-
Umutite krem sir pa dodajte šećer, limunovu koricu, ekstrakt vanilije i mutite dok ne dobijete glatku smjesu.
-
Dodajte jaje i još kratko mutite.
-
Uspite krem sir u modle dok ih ne popunite na ¾ i pecite na 170 stepeni 25 minuta.
-
Ostavite da se ohlade u tepsiji.
-
Čokoladu istopite i u nju dodajte višnje, prespite preko kolačića pa ih stavite u frižider.
The post Mini cheesecake appeared first on Domaci Recept.
Izvor: http://bit.ly/2vtRKOX
Comments
Post a Comment