Mini cheesecake

Mini cheesecake

Ukusni cheeseckake u minijaturnom formatu. Idealno za zabave i druženja.

Sastojci

Kora:

  • 1/3 šolje digestiv keksa

  • 1 kašika šećera

  • 1 kašika otopljenog putera

Krema:

  • 250 gr krem sira sobne temperature

  • ¼ šolje šećera

  • 1 ½ kašičice limunovog soka

  • 1/2 kašičice limunove korice

  • ¼ kašičice vanilin ekstrakta

  • 1 jaje

Dekor:

  • 250 gr višanja

  • 1 čokolada za kuhanje


Način pripreme:

  1. U posudi pomiješajte samljeveni keks, šećer i puter.

  2. Uspite u dno kalupa za muffine i pecite u rerni zagrijanoj na 165 stepeni 5 minuta.

  3. Umutite krem sir pa dodajte šećer, limunovu koricu, ekstrakt vanilije i mutite dok ne dobijete glatku smjesu.

  4. Dodajte jaje i još kratko mutite.

  5. Uspite krem sir u modle dok ih ne popunite na ¾ i pecite na 170 stepeni 25 minuta.

  6. Ostavite da se ohlade u tepsiji.

  7. Čokoladu istopite i u nju dodajte višnje, prespite preko kolačića pa ih stavite u frižider.

The post Mini cheesecake appeared first on Domaci Recept.


Izvor: http://bit.ly/2vtRKOX

Comments