NEODOLJIVI KOLAČ SA BRESKVAMA

SASTOJCI:

  • Za Chantilly
  • 2/3 čaše teške kreme
  • 2 kašike organskog šećera
  • 1 kašičica čistog ekstrakta vanile
  • Za breskve
  • 4 žlice bezalnog putera
  • 6 srednjih zrelo-ali čvrsta žutih breskva (2 lbs) (905 g) – uklonjene i uklonjene jame (ako se koriste veće breskve, sečene u 2 “rezance)
  • 1/2 šolje + 2 žlice organskog šećera
  • 1 kašičica čistog ekstrakta vanile
  • 2 kašike konjaka ili rakije
  • Za testo
  • 1 čaša nebeljeno brašno za sve namene
  • 1 1/2 čajne kašike praha za pecivo
  • šipka morske soli
  • 4 ekstra velika jaja – na sobnoj temperaturi, odvojeno
  • 1 ekstra velika jaja bela – na sobnoj temperaturi
  • 3/4 čaše organskog šećera
  • 4 oz (115 g) nesaljenog putera (8 kašika) – na sobnoj temperaturi
  • 1 kašičica čistog ekstrakta vanile

 

PRIPREMA:

  1. Rerna za pećnicu do 350 ° F (180 ° C).
  2. Da bi Chantilly – stavio tešku kremu, šećer i vaniliju u posudu električnog miksera i bičem na srednjoj brzini sve do gustih i ribonih. Hladiti do spremne za upotrebu.
  3. ikona fotoaparata Grijati veliki štap za pečenje na srednjoj visokoj temperaturi. Dodajte maslac. Kada se rastopi, dodajte breskve, stavite ih na svojim stranama, i sutirajte 3 do 4 minuta do zlata. Potapajte krastavce breskve sa 2 kašike šećera i obrnite ih, pazite da ih ne slomite. Nastavite sautirati 2 do 3 minute dok ne zlatno-smeđe. Uklonite posudu od vrućine i uredite krastavice breskve u šareni uzorak u pripremljenom kalupu, čvrsto držite komade zajedno. Odložite. Vratiti posudu za peć na srednju / srednju visoku toplotu. Dodajte ravnotežu šećera, vanile i konjaka i simprimirajte, neprekidno mešajući, dok se ne formira bogata karamel (oko 5 do 6 minuta). Odmah isperite karamel ravnomerno nad breskvama i ostavite na stranu.
  4. U srednjoj posudi kombinujte brašno, prašak za pecivo i so. Odložite.
  5. ikona kamere Postavite jajaće beluće u posudu električnog miksera i bičite na srednju brzinu do pene. Povećajte na visoku brzinu i postepeno dodajte šećer od 1/4. Nastavite da bacite sa velikom brzinom dok se ne formiraju vrhovi, oko 1 do 2 minuta.
  6. ikona kamere Postavite meku maslacu, ravnotežu šećera i vanilije u posudu električnog miksera i bacite spor brzinom sve do kremastog. Dodajte žumance, jedan po jedan, i nastavite da bičite na srednjoj brzini dok ne budete dobro ugrađeni i debeli, oko 1 minuta. Dodajte trećinu belančevina do mješavine putera / jaja i srušite dok ne budete dobro ugrađeni. Zatim dodajte pola brašna i pažljivo ga prevucite. Ponovite i ponovite dok se bjelančevine i brašno ne ugrade. Završite dodavanjem ravnoteže belančevina i preklapajte ih sve dok se ne ugradite. Ne preklapajte. Spoon tepi preko breskve, do oko 1/4 “ispod oboda. Pecite 45 do 50 minuta dok se zlatni i čačkalica ne ubace u centar. Uklonite se iz rerne i ostavite da se ohladi najmanje 1 sat pre nego što se ne moldira, ili držite kalup sve do spremnosti za posluživanje. Invertirajte tortu na poslužavnu ploču i nežno podignite voštani papir. Prašina sa šećerom u prahu i služi svakom kombinu sa lančićem Chantilly.
  7. Napomena Cooka: Kolač se može napraviti do 12 sati ispred. Treba ga držati na sobnoj temperaturi, ali ga postaviti na relativno hladno mesto.

The post NEODOLJIVI KOLAČ SA BRESKVAMA appeared first on Domaci Recept.


Izvor: http://bit.ly/2UGxQud

Comments