Ovo je za prste polizati!
Sastojci:
-
8 svježih paprika – srednje veličine
-
350 g mljevene teletine
-
350 g mljevene svinjetine
-
1 žlica nasjeckanog luka
-
3 češnja češnjaka
-
1 žlica nasjeckanog peršina
-
1 žličica Slatke paprike mljevene
-
½ žličice Crnog papra mljevenog
-
sol
-
1 jaje
-
2 žlice Vegete By Podravka
-
100 g riže
-
4 žlice ulja
-
400 ml Passate
-
1 list celera
-
1-2 žličice Gussnel
-
300 ml vode
Priprema:
Svježim paprikama odrežite kapice i izdubite ih. Paprike operite i ocijedite. Mljeveno meso
pomiješajte pa dodajte luk, nasjeckani češnjak, peršin, crvenu papriku u prahu, papar, sol, jaje, 1 žlicu Vegete i rižu. Mesnu smjesu dobro izmiješajte i njome nadjenite pripremljene paprike.
Paprike kratko popecite na zagrijanom ulju sa svih strana, dodajte passatu, list celera, preostalu Vegetu, vode prema potrebi i kuhajte na laganoj vatri oko 50 minuta. Potkraj kuhanja umiješajte Gussnel razmućen u malo vode.
Posluživanje
Kuhane paprike poslužite uz pire krumpir.
Savjet
Količinu riže možete dodati po želji. Paprike nemojte nadijevati do kraja jer će tijekom kuhanja pucati. Pripremljenoj mješavini mesa prije nadijevanja možete dodati 50-100 ml mineralne vode.
Napomena
Ovo možete i zamrznuti. Zamrzavanje: Nakon 5. koraka punjene paprike stavite u adekvatne posude s poklopcem za zamrzavanje, ostavite da se ohlade i zamrznite. Odmrzavanje: Posudu izvadite iz zamrzivača i stavite u hladnjak preko noći. Odmrznute paprike prebacite u posudu i dobro prokuhajte kako bi se sredina paprika zagrijala koliko i vanjska površina (preko 80°C).
www.coolinarika.com
The post Super recept za punjene paprike appeared first on Domaci Recept.
Izvor: http://bit.ly/2RdF5wK
Comments
Post a Comment