Tingul (pileći paprikaš) sa noklicama

Sastojci:

Tingul

  • 1 kg. piletine isječene na komade

  • 1 velika paprika

  • 1 velika kapula

  • 2 režnja češnja

  • malo brašna

  • malo crvene mljevene paprike

  • malo petrusimula

  • koliko treba soli, papra, vegete

  • 1 list lovora

  • nekoliko zrna papra

    Noklice

  • 2 cijela jaja

  • oko 10 žlica brašna

  • oko 1 dl. mlijeka

  • 1 žličica praška za pecivo

  • 1 grumen maslaca

Priprema:

Piletinu posoliti, uvaljati u brašno i popržiti na ulju kratko sa svih strana da dobije zlatnu boju. Izvaditi je sa strane a na istom ulju zažutiti sjeckanu kapulu, papriku i češnjak. Dodati lovor i zrna papra, vratiti piletinu, začiniti je i posuti crvenom paprikom. Naliti hladnom vodom, poklopiti i krčkati na laganoj vatri oko jedan sat. Na kraju posuti petrusimulom.

Jaja dobro žbatiti sa žličicom soli, dodavati žlicu po žlicu brašna, pp, malo mekanog maslaca i na kraju mlijeka. Sve dobro umutiti da se razbiju grudice i dobije glatka, žitka masa.

Prokuhati vodu s malo soli, žlicom vaditi noklice, smanjiti vatru i kuhati ih 5-6 min. Vaditi ih i stavljati u tingul.

Posluživanje

Noklice možete ukuhati i direktno u tingul, ako je toć malo rijeđi.

Po želji, možete dodati i pola čaše crnog vina dok se tingul pirja.

Izvor: coolinarka.com

 

The post Tingul (pileći paprikaš) sa noklicama appeared first on Domaci Recept.


Izvor: http://bit.ly/2UPcbjt

Comments