Sastojci:
Tingul
-
1 kg. piletine isječene na komade
-
1 velika paprika
-
1 velika kapula
-
2 režnja češnja
-
malo brašna
-
malo crvene mljevene paprike
-
malo petrusimula
-
koliko treba soli, papra, vegete
-
1 list lovora
-
nekoliko zrna papra
Noklice
-
2 cijela jaja
-
oko 10 žlica brašna
-
oko 1 dl. mlijeka
-
1 žličica praška za pecivo
-
1 grumen maslaca
Priprema:
Piletinu posoliti, uvaljati u brašno i popržiti na ulju kratko sa svih strana da dobije zlatnu boju. Izvaditi je sa strane a na istom ulju zažutiti sjeckanu kapulu, papriku i češnjak. Dodati lovor i zrna papra, vratiti piletinu, začiniti je i posuti crvenom paprikom. Naliti hladnom vodom, poklopiti i krčkati na laganoj vatri oko jedan sat. Na kraju posuti petrusimulom.
Jaja dobro žbatiti sa žličicom soli, dodavati žlicu po žlicu brašna, pp, malo mekanog maslaca i na kraju mlijeka. Sve dobro umutiti da se razbiju grudice i dobije glatka, žitka masa.
Prokuhati vodu s malo soli, žlicom vaditi noklice, smanjiti vatru i kuhati ih 5-6 min. Vaditi ih i stavljati u tingul.
Posluživanje
Noklice možete ukuhati i direktno u tingul, ako je toć malo rijeđi.
Po želji, možete dodati i pola čaše crnog vina dok se tingul pirja.
Izvor: coolinarka.com
The post Tingul (pileći paprikaš) sa noklicama appeared first on Domaci Recept.
Izvor: http://bit.ly/2UPcbjt
Comments
Post a Comment