UKUSNI KOLAČ SA JABUKAMA

SASTOJCI:

Za tortu:

  • 3 srednje jabuke
  • 1/2 limun
  • 1/2 šolje plus 2 žlica granuliranog šećera
  • 9 kašika i 1 kašičica bezalnog putera, na sobnoj temperaturi
  • 1/2 kašičica ekstrakt vanile
  • 3 velika jaja
  • 1/2 šolje za svrsishodno brašno
  • 2 kašičice praha za pecivo
  • 1/4 kašike sitne soli
  • 1 do 2 kašike demerara (sirovog) šećera
  • Za šlagsahne (šlag):
  • 2 šolje hladne teške kreme
  • 4 kašičice granuliranog šećera
  • 1 1/2 kašičice ekstrakt vanile

PRIPREMA:

  1. Rasporedite rack u sredini pećnice i zagrejte na 350 ° F. Postavite dno sa 9-inčnim poklopcem sa papirom uz pergamentni papir; izdvoji se.
  2. Peel, jezgro i četvrtina jabuka. Tanko se presečite po cijelom tromjesečju, bez preseka sve do jezgre, ostavljajući četvrtinu ukršteno zajedno. Sjajno limitiramo lom od limuna u posudu miksera za postolje, opremljenog pričvrščivačem za vuču i ostavljenom; spasi polovinu limuna.
  3. Stavite šećer i puter u posudu sa limunovim lukom i tukom dok ne osetite svetlost i puhavost. Zaustavite mašinu i oštri stranu; dodajte ekstrakt vanile i 1 jaja. Pobijte do kombinacije pre dodavanja drugog jajeta. Pobijte dok se ne kombinuje, a zatim dodajte treće jaje. Stegni bočne strane. Pobijte dok se ne kombinuje.
  4. U odvojenoj posudi udvostručite brašno, prašak za pecivo i sol. Sa mikserom na niskoj brzini, pretvorite u mešavinu brašna sve dok se ne upotrijebe i udare u soku iz rezervirane limunske polovine. Stegnite strane sa lopaticom i ostavite testu poslednju mešavinu ručno.
  5. Isprati testo u pripremljenu posudu i gurnuti vrh. Nežno pritisnite četvrtine jabuka u taster, s jedne strane dole, ostavljajući samo malo prostora između svake četvrtine. Ako imate preostalo jabuke, prekinite rezove i umetnite ih na otvoreni prostor. Polako ravnomerno potresite sa šećerom demerara.
  6. Pečemo, okrećemo tanjir na pola puta kroz pečenje, sve dok torta nije zlatno-braon i tester ubačen u kolač (ne jabuka) izlazi čist, od 35 do 40 minuta.
  7. Stavite posudu na rack kako biste se hladili 5 minuta pre pokretanja noža oko ivice i uklanjanja prstenastog oblika. Neka se ohladi na sobnu temperaturu.
  8. Kada budete spremni da poslužite, napravite šlagu: stavite kremu, šećer i vaniliju u posudu mešača postolja opremljenog dodacima za brijanje. (Alternativno, koristite veliku činiju i ručnu mikseru.) Pobijte na srednjoj visokoj brzini dok se ne oštri vrhovi. Poslužite tortu na sobnoj temperaturi s kašikom šlaga.

The post UKUSNI KOLAČ SA JABUKAMA appeared first on Domaci Recept.


Izvor: http://bit.ly/2Vxa7Bj

Comments