SASTOJCI:
Za tortu:
- 3 srednje jabuke
- 1/2 limun
- 1/2 šolje plus 2 žlica granuliranog šećera
- 9 kašika i 1 kašičica bezalnog putera, na sobnoj temperaturi
- 1/2 kašičica ekstrakt vanile
- 3 velika jaja
- 1/2 šolje za svrsishodno brašno
- 2 kašičice praha za pecivo
- 1/4 kašike sitne soli
- 1 do 2 kašike demerara (sirovog) šećera
- Za šlagsahne (šlag):
- 2 šolje hladne teške kreme
- 4 kašičice granuliranog šećera
- 1 1/2 kašičice ekstrakt vanile
PRIPREMA:
- Rasporedite rack u sredini pećnice i zagrejte na 350 ° F. Postavite dno sa 9-inčnim poklopcem sa papirom uz pergamentni papir; izdvoji se.
- Peel, jezgro i četvrtina jabuka. Tanko se presečite po cijelom tromjesečju, bez preseka sve do jezgre, ostavljajući četvrtinu ukršteno zajedno. Sjajno limitiramo lom od limuna u posudu miksera za postolje, opremljenog pričvrščivačem za vuču i ostavljenom; spasi polovinu limuna.
- Stavite šećer i puter u posudu sa limunovim lukom i tukom dok ne osetite svetlost i puhavost. Zaustavite mašinu i oštri stranu; dodajte ekstrakt vanile i 1 jaja. Pobijte do kombinacije pre dodavanja drugog jajeta. Pobijte dok se ne kombinuje, a zatim dodajte treće jaje. Stegni bočne strane. Pobijte dok se ne kombinuje.
- U odvojenoj posudi udvostručite brašno, prašak za pecivo i sol. Sa mikserom na niskoj brzini, pretvorite u mešavinu brašna sve dok se ne upotrijebe i udare u soku iz rezervirane limunske polovine. Stegnite strane sa lopaticom i ostavite testu poslednju mešavinu ručno.
- Isprati testo u pripremljenu posudu i gurnuti vrh. Nežno pritisnite četvrtine jabuka u taster, s jedne strane dole, ostavljajući samo malo prostora između svake četvrtine. Ako imate preostalo jabuke, prekinite rezove i umetnite ih na otvoreni prostor. Polako ravnomerno potresite sa šećerom demerara.
- Pečemo, okrećemo tanjir na pola puta kroz pečenje, sve dok torta nije zlatno-braon i tester ubačen u kolač (ne jabuka) izlazi čist, od 35 do 40 minuta.
- Stavite posudu na rack kako biste se hladili 5 minuta pre pokretanja noža oko ivice i uklanjanja prstenastog oblika. Neka se ohladi na sobnu temperaturu.
- Kada budete spremni da poslužite, napravite šlagu: stavite kremu, šećer i vaniliju u posudu mešača postolja opremljenog dodacima za brijanje. (Alternativno, koristite veliku činiju i ručnu mikseru.) Pobijte na srednjoj visokoj brzini dok se ne oštri vrhovi. Poslužite tortu na sobnoj temperaturi s kašikom šlaga.
The post UKUSNI KOLAČ SA JABUKAMA appeared first on Domaci Recept.
Izvor: http://bit.ly/2Vxa7Bj
Comments
Post a Comment