Svježa limunada, pomiješana sa bijelim vinom: prava kombinacija za poslijepodnevno piće.
Scale
Sastojci
- 100 grama šećera (0,5 šolje)
- 600 mililitara vode (3 šolje, podijeljene)
- 3 limuna
- 400 mililitara bijelog vina (2 šolje, rizling ili šardone)
Nacin pripreme
- Naspite šećer u šerpicu zajedno sa šoljom vode. Zagrijte na najnižoj temperaturi i miješajte dok se ne sjedine. Potom sklonite sa ringle i sačekajte da se ohladi.
- Prepolovite limunove. Uzmite dva i pol limuna i iscijedite sok iz njih (dobićete oko 0,5 šolje limunovog soka). Preostalu polovinu izrežite na kriške.
- Procijedite limunov sok u bokal i dodajte limunadu sa šećerom, zatim još dvije šolje vode, i dvije šolje rizlinga ili drugog slatkog vina. Na kraju dodajte i limunove kriške. Dobro izmućkajte i rashladite u frižideru najmanje sat vremena.
Dodatna upustva
Limunadi dodajte izmvrljeni led ako volite da je hladnija.
Ovaj volumen će vam dati oko 4 manje porcije, ili 2 do 3 veće.
Izvor: balkanlunchbox.com
The post Limunada sa Bijelim Vinom appeared first on Domaci Recept.
Izvor: https://ift.tt/31WWVWH
Comments
Post a Comment