Štrudla sa Nutelom i Čokoladom: bijelo brašno pomiješano sa rendanom čokoladom za kuhanje, zamiješeno u tijesto, premazano sa mnogo nutele, obojeno žumanjcem, pa zatim pečeno. Ukus iz raja!
Scale
Sastojci
- 1 supena kašika germe
- 1 supena kašika šećera
- 300 mililitara mlijeka
- 3 supene kašike putera
- 4 supene kašike tople vode
- 600 grama brašna
- 50 grama čokolade za kuhanje (narendane)
- 1/2 kašičice soli
- 2 supene kašike šećera
- 1 žumanjce
- 400 grama nutele
Nacin pripreme
- Pomiješajte germu sa šećerom i toplom vodom. Ostavite petnaestak minuta da nadođe.
- U manjoj tavi ugrijte mlijeko i puter dok se ne istope zajedno, a zatim isključite i ohladite dok ne dosegnu mlaku temperaturu.
- U većoj zdjeli, sjedinite brašno, čokoladu, sol i šećer. Dodajite mlijeko i puter i zamijesite tijesto kao za hljeb. Ostavite oko sat, sat i po da nadođe.
- Pobrašnite radnu površinu, i prebacite tijesto na nju. Podijelite na dva dijela i mijesite svaki još nekoliko minuta. Uzmite prvi dio i razvijte u pravougaonik sa oklagijom, dok ne dosegne debljinu malog prsta. Premažite sa 150 grama nutele. Uradite isto sa preostalim tijestom. Prebacite u tepsiju u kojoj ćete peći, premažite sa žumanjcem i ostavite oko 45 minuta da ponovo nadođe.
- Zagrijte rernu na 200°C. Ubacite tepsiju i pecite 10 minuta. Smanjite na 180°C i prekrijte folijom. Pecite dodatnih 25tak minuta. Isključite rernu i ostavite štrudlu dodatnih 5 minuta u rerni a zatim izvadite. Pričekajte 15-20 minuta da se štrudla ohladi prije nego je jedete.
Dodatna upustva
Obratite pažnju da čekanje da tijesto nadođe nije uljkučeno u vrijeme pripreme.
Izvor: balkanlunchbox.com
The post Štrudla sa Nutelom i Čokoladom appeared first on Domaci Recept.
Izvor: https://ift.tt/2xjCKEr
Comments
Post a Comment