Danas prilažemo recept za dalmatinske pržene lignje, sa nadom da će se na vašem sedmičnom meniju naći i poneki morski plodovi.
Scale
Sastojci
- 500 grama lignji (svježih ili zamrznutih)
- 200 grama brašna
- Ulje
- (Optionalno) Špagete ili druga vrsta paste
Nacin pripreme
- Operite i očistite lignje. Ostavite da se okapaju na salveti. (One uvijek zadrže nešto vode u sebi, pa ih pustite da se dobro okapaju da voda ne bi bila u susretu sa uljem.)
- Zagrijte dosta ulja na najjačoj vatri u dubokoj tavi. Prespite brašno na veći tanjir i dobro uvaljajte lignje u njega sa svih strana. Stavite ih takve na ulje i pržite oko 3 do 4 minute sa prve strane, okrenite i pržite dodatne 2 minute. Prebacite ih na novu salvetu da iskapaju ulje.
- (Optionalno) Napravite pastu za 4, i kad je ocijedite, prelijte sa uljem iz tave preostalog poslije prženja lignji.
Dodatna upustva
Ovu salsu možete koristiti i kao podlogu za picu.
Možete je držati u frižideru nekoliko dana.
Izvor: balkanlunchbox.com
The post Dalmatinske Pržene Lignje appeared first on Domaci Recept.
Izvor: https://ift.tt/2NojHn0
Comments
Post a Comment