Pečeni krompir, ideja za brzi ručak

Krumpiri spremljeni na ovaj način mogu biti i samostalno jelu i prijati će svakome, tope se u ustima i nas su oduševili!

Sastojci:

  • 1 kg duguljastih krumpira

  • 2 v.ž ulja

  • sol,papar

  • 2 crvene paprike

  • 2 češnja češnjaka

  • 1 svežanj peršinovog lišća

  • 25 dag mozzarele

  • 2 dcl slatkoga ili kiseloga vrhnja

Priprema:

Krumpire dobro oprati,ili oguliti i oprati te uzdužno prepoloviti.Ulje zagrijati u tavi.Krumpire peći na ulju oko 5 minuta sa svih strana na umjerenoj temperaturi.Zatim krumpire izvaditi,posoliti i popapriti

U međuvremenu pećnicu zagrijati na 200 stupnjeva.Paprike oprati,prepoloviti,ukloniti sjemenke te što sitnije narezati.Češnjak oljuštiti,protisnuti te dodati paprikama.Peršin sitno nasjeckati.Mozzarelu ocijediti te narezati na male kocke.

Krumpire posložiti u lim za pečenje ravnim dijelom prema gore.Papriku,peršin,mozzarelu i kiselo vrhnje promiješati.Dodati sol i papar.Smjesu razdijeliti na svaku polovicu krumpira.

Krumpire peći oko 30 minuta,dok se sir posve ne rastopi te dobije zlatnosmeđu boju.Poslužiti uz salatu po želji.

Preuzeto sa: coolinarika.com

The post Pečeni krompir, ideja za brzi ručak appeared first on Domaci Recept.


Izvor: http://bit.ly/2ngkk5H

Comments