Krumpiri spremljeni na ovaj način mogu biti i samostalno jelu i prijati će svakome, tope se u ustima i nas su oduševili!
Sastojci:
-
1 kg duguljastih krumpira
-
2 v.ž ulja
-
sol,papar
-
2 crvene paprike
-
2 češnja češnjaka
-
1 svežanj peršinovog lišća
-
25 dag mozzarele
-
2 dcl slatkoga ili kiseloga vrhnja
Priprema:
Krumpire dobro oprati,ili oguliti i oprati te uzdužno prepoloviti.Ulje zagrijati u tavi.Krumpire peći na ulju oko 5 minuta sa svih strana na umjerenoj temperaturi.Zatim krumpire izvaditi,posoliti i popapriti
U međuvremenu pećnicu zagrijati na 200 stupnjeva.Paprike oprati,prepoloviti,ukloniti sjemenke te što sitnije narezati.Češnjak oljuštiti,protisnuti te dodati paprikama.Peršin sitno nasjeckati.Mozzarelu ocijediti te narezati na male kocke.
Krumpire posložiti u lim za pečenje ravnim dijelom prema gore.Papriku,peršin,mozzarelu i kiselo vrhnje promiješati.Dodati sol i papar.Smjesu razdijeliti na svaku polovicu krumpira.
Krumpire peći oko 30 minuta,dok se sir posve ne rastopi te dobije zlatnosmeđu boju.Poslužiti uz salatu po želji.
Preuzeto sa: coolinarika.com
The post Pečeni krompir, ideja za brzi ručak appeared first on Domaci Recept.
Izvor: http://bit.ly/2ngkk5H
Comments
Post a Comment