Sastojci:
-
oko 300 g očišćenog špinata
-
2 jaja
-
100 g svježeg sira
-
50 g kiselog vrhnja
-
1,5 dl jogurta
-
1 dl mlijeka
-
1 šalica ( od 2 dl) kukuruznog brašna
-
1/2 praška za pecivo
-
brašno po potrebi
-
sol
-
ulje
Priprema:
1. Najprije dobro oprati špinat , isjeckati ga na tanke trakice i pustiti da tako stoji oko 30 min. Nakon toga ga dobro ocijediti od viška vode.
2. Izmješati jaja,kiselo vrhnje, sir, jogurt, mlijeko, sol. U to dodati špinat, pa kukuruzno brašno,prašak i brašna po potrebi (da se dobije smjesa malo čvršća nego za palačinke). Dobro izmješati.
3. Pleh podmazati uljem, izliti pripremljenu smjesu i peći na 200c oko 30-40 min.(ovisno od pećnice). Ja sam pekla u manjem plehu.
Pečen izljevak pokriti kuhinjskom krpom bar 5 min da omekša. Ovakve izljevake uvijek pravim odokativno, znači slobodno se može dodati još sira ili manje sira više vrhnja, uglavnom krajnja smjesa mora izgledati malo čvršća nego za palčinke i ne možete pogriješiti, bit će mekan, i ukusan.
Posluživanje
Poslužiti toplo uz šalicu jogurta.
The post Brza pita sa špinatom, bez kora, jako ukusna i meka! appeared first on Domaci Recept.
Izvor: http://bit.ly/32OrJsI
Comments
Post a Comment