POTREBNO:
Kora:
- 12 belanaca
- 12 kasika secera
- 250 gr pecnih mlevenih lesnika
- 15 gr kakao
Prvi fil:
- 6 zumanca
- 6 kasika secera
- 2 kasike brasna
- 2 kasike gustina
- 2 vanil secera
- 500 ml mleko
Drugi fil:
- 6 zumanaca
- 6 kasika secera
- 4 stangle cokolade
- 200 gr maslaca
- Glazura:
- 3 stangle cokolade
- 3 kasike secera
- 1 kasika maslaca
PRIPREMA:
- Belanca i secer umutiti u cvrst sneg, dodati mlevene lesnike i kakao, kasikom lagano sve sjediniti, staviti u najvecu tepsiju i peci oko 30 min na 180 – 200 C. Pecenu koru iseci na 3 dela.
- Prvi fil: Zumanca, secer, gustin, brasno i vanil secer pomesati sa malo mleka od onih 500 ml, ostalo mleko staviti da kuva, pa skuvati fil kao za puding. Ohladiti.
- Drugi fil: zumanca i secer penasto umutiti pa ih skuvati na pari, pred kraj dodati cokoladu kad se istopi skloniti sa pare fil, ohladiti, i u ohladjen dodati penasto umucen maslac.
- Filovati kora – zuti fil – crni fil – kora – zuti – crni fil – kora – glazura
POSLUŽIVANJE:
Ja sam ovaj put pravila 3 odvojene kore, 4 belanca, 4 kasike secera, 80 gr lesnika i 5 gr kakao, a za glazuru napravila ganache od 200 ml slatke pavlake i 150 gr cokolade. Torta je divna, nema kome se ne svidja
The post RECEPT STAR PREKO 30 GODINA….TORTA SA MJERAMA NA KAŠIKE appeared first on Domaci Recept.
Izvor: http://bit.ly/2WeDu9b
Comments
Post a Comment