Kremasta čokoladna torta

Sastojci:

Za kremu:

  • 250 g čokolade,

  • 200 g nugata,

  • 750 ml slatkog vrhnja

Za biskvit:

  • 3 bjelanjka,

  • 3 žlice hladne vode,

  • 100 g šećera,

  • 3 žumanjka,

  • 75 g brašna,

  • 15 g kakao,

  • 1 žličica praška za pecivo,

  • 25 g gustina

I još:

  • 100 g lješnjaka,

  • 150 g toffifee bombona,

  • 1-2 žlice kakaa

Priprema:

Prvo pripremite kremu, najbolje uvečer, jer treba da odstoji par sati!

Za kremu grubo narežite čokoladu za kuhanje i nugat, pa prelijte dobro zagrijanim vrhnjem. Kada se otopi stavite u frižider da se ohladi. (Ako ne možete nabaviti nugat, može poslužiti i Nutella.)

Za biskvit čvrsto ulupajte bjelanjke s vodom i postepeno dodajite šećer (oko 10 minuta da se šećer rastopi).

Sada ulupati žumanjke. Brašno, kakao, gustin i prašak prosijati, pomješati, pa polako pjenjačom umješati u jaja.

Kalup 26 cm namastiti, pobrašniti pa uliti smjesu za biskvit. Poravnati i peći 20-25 minuta na 175 °C. Kad se ohladi prerezati na pola.

Ljesnjake popržiti na tavi, bez masnoće. Protrljati krpom, da se skine opna (ne mora se sve skinuti) i ohladiti. Nasjeckati i staviti u ranije pripremljenu i ohlađenu kremu od čokolade, nugata i vrhnja.

Na podlogu za tortu staviti obruč od kalupa za torte pa u njega istresti pola kreme. Zatim staviti biskvit, a na njega 2/3 od preostale kreme. Preko toga staviti drugi dio biskvita i premazati ostatkom kreme.

Tortu ostaviti 3-4 sata u frižideru, posuti kakaom u prahu i ukrasiti sa toffifee bombonima.

Izvor: coolinarika.com

The post Kremasta čokoladna torta appeared first on Ideje Za Rucak.


Izvor: https://ift.tt/2zDE9Wz

Comments