Neobična verzija poznatog jela koja se veoma brzo pravi, podsjeća nas na razvaljanu sarmu. Musaka na zdraviji način.
Sastojci:
- junetina 500 g
- 1 glavica crvenog luka
- 100 g suhog mesa
- 750 g kiselog kupusa
- 80 g riže
- 2 žlice paradajz sosa
- 1 lovorov list
- 150 ml mlijeka
- 150 ml temeljac mesne juhe
- 1 jaje
- ulje sol i biber
Priprema:
1Za početak propržimo luk i nasjeckanu slaninu dok luk ne postane staklast. . Potom dodamo mljevenu junetinu i nastavimo pržiti uz stalno miješanje dok meso ne postane zrnasto i ne ispari sva tekućina.
2Dodamo opranu rižu, kratko dinstamo i sve zajedno začinimo sa soli i biberom. U to dodamo paradajz sos i lovorov list. Na dno posude za pečenje stavimo polovicu kiselog kupusa kojeg smo narezali na rezance, rasporedimo ga, preko njega stavljamo mljevenim mesom i potom preostali narezani kupusom.
4
Preliv za musaku pravimo tako što dolijemo mlijeko, jaja i mesni temeljac u zdjelu i tim prelijemo musaku. Stavimo da se peče na 180°C otprilike 40-ak minuta.
The post MUSAKA – od kiselog kupusa appeared first on Ideje Za Rucak.
Izvor: https://ift.tt/2GfsL5e
Comments
Post a Comment