Odresci u sosu od gljiva

Odresci u sosu od gljiva

Bez obzira na to kakvo meso odlučite koristiti, ovaj ukusni sos od gljiva će ga učiniti još ukusnijim.


Sastojci

  • 500 gr mesa buta (teletina, svinjetina)
  • 500 gr gljiva po želji
  • 100 ml vrhnja za kuhanje
  • 50 gr putera
  • 1 luk
  • 2 čehne bijelog luka
  • 2 kašike brašna
  • ulje
  • so, biber

Način pripreme

  1. Meso izrežite na šnicle, posolite i pobiberite i popržite na puteru dok ne porumeni.
  2. U istoj tavi na ulju prodinstajte luk i bijeli luk pa dodajte izrezane i očišćene gljive. Pržite dok višak vode ne ispari.
  3. Umiješajte brašno, vode po potrebi i dodajte meso pa kuhajte još 30-ak minuta.
  4. Dodajte vrhnje za kuhanje i ostavite da provrije pa poslužite.


The post Odresci u sosu od gljiva appeared first on Ideje Za Rucak.


Izvor: https://ift.tt/2o1uZOV

Comments