Odresci u sosu od gljiva
Bez obzira na to kakvo meso odlučite koristiti, ovaj ukusni sos od gljiva će ga učiniti još ukusnijim.
Sastojci
- 500 gr mesa buta (teletina, svinjetina)
- 500 gr gljiva po želji
- 100 ml vrhnja za kuhanje
- 50 gr putera
- 1 luk
- 2 čehne bijelog luka
- 2 kašike brašna
- ulje
- so, biber
Način pripreme
- Meso izrežite na šnicle, posolite i pobiberite i popržite na puteru dok ne porumeni.
- U istoj tavi na ulju prodinstajte luk i bijeli luk pa dodajte izrezane i očišćene gljive. Pržite dok višak vode ne ispari.
- Umiješajte brašno, vode po potrebi i dodajte meso pa kuhajte još 30-ak minuta.
- Dodajte vrhnje za kuhanje i ostavite da provrije pa poslužite.
The post Odresci u sosu od gljiva appeared first on Ideje Za Rucak.
Izvor: https://ift.tt/2o1uZOV
Comments
Post a Comment