Sastojci:
- 500 kg krompira
- 1 tikvica
- 1/2 šolje pšeničnog brašna
- 1/2 šolje kukuruznog brašna
- 2 glavice luka
- 1/2 praška za pecivo
- 1 jaje
- 3 kašike putera
- 1 šoljica mlijeka
- začini
Priprema:
Krompir, tikvicu i luk oguliti i izrendati. Povrće sjediniti i dodati mu brašno pomiješano s praškom za pecivo i jajetom. Smjesu dobro umutiti i začiniti po želji. Rernu zagrijati na 250 stepeni.
Smjesu preručiti u podmazanu tepsiju u kojoj debljina tijesta neće biti veća od 2 cm, te peći dok ne porumeni. Ugrijati mlijeko i puter i preliti pečenu kljukušu da se zapeče jos 2-3 minute. Servirati toplo!
(SB / Coolinarka)
The post UKUSNA KLJUKUŠA PREMA TRADICIONALNOM RECEPTU! appeared first on Ideje Za Rucak.
Izvor: https://ift.tt/2DeeHrq
Comments
Post a Comment