SASTOJCI:
Tijesto
-
850 g brašna
-
1/2 l mlijeka
-
1 kockica (40 g) svježeg kvasca
-
1 žličica šećera
-
2 žličice soli
-
1 dcl ulja
Premaz
-
125 g maslaca
-
2 jaja
Još
-
1 jaje (za premazivanje)
-
sezam
PRIPREMA:
Kvasac razmrvite, pomiješajte sa šećerom, žlicom brašna i toplim mlijekom pa pustite da se diže 5 minuta. Brašnu dodajte sol, ulje i dignuti kvasac te s toplim mlijekom zamijesite glatko tijesto. Tijesto podijelite na 4 jednakih dijelova i oblikujte male loptice. Pokrijte krpom i ostavite na toplom mjestu da se diže dok se volumen ne udvostruči.
Za premaz mikserom umutite jaja s maslacem.
Dignute loptice premijesite pa na pobrašnjenoj površini razvaljajte svaku od njih (u pravokutnik veličine 35×50 cm), premažite smjesom od maslaca (četvrt smjese za svaku), zarolajte u savijaču (počevši od kraće strane) i stavite na lim obložen papirom za pečenje. Nožem napravite cik-cak rezove i pustite da se diže oko 20 min.
Premažite jajem, posipajte sezamom i pecite u pećnici zagrijanoj na 180°C 20-25 minuta.
Ako ćete raditi slatku verziju smanjite količinu soli na jednu žlicicu i dodajte 2 žumanjaka.
POSLUZIVANJE
Kiflice se mogu puniti sirom, šunkom, pršutom, a i ne moraju se puniti ničim. Savršene su i takve, uz šolju jogurta.
Izvor: coolinarika.com
The post Pecivo koje će vas oduševiti svojom mekoćom i ukusom! appeared first on Domaci Recept.
Izvor: https://ift.tt/2BoCFlE
Comments
Post a Comment