Sastojci:
Kora
10 bjelanjaka
400 g šećera
kašika sirćeta
200 g sjeckanih oraha ili lešnjaka
Krem
10 žumanjaca
8 kašika gustina
3 pudinga od vanile
10 kašika šećera
250 g margarina
1,5 l mlijeka
100 g bijele čokolade
100 g čokolade sa lješnjacima
50 g čokolade
2 vanilin šećera
100 g sjeckanih lješnjaka ili oraha za ukrašavanje
Korak 1.
Kore: Umutite 5 bjelanjaca u čvrst snijeg postepeno dodajući 200 g šećera. Zatim dodajte pola kašike sirćeta, mutite još 10 minuta. U kalup prečnika 28cm stavite papir za pečenje, pa preko posuti 100 g sjeckanih oraha ili lješnjaka. Odozgo rasporedite umućen šam i pecite na150 stepeni sat i po vremena. pečenu koru prevrnuti na tanjir. Na isti način napravite i drugu koru.
Korak 2.
Krem: pjenasto umutite žumanjca postepeno dodajući šećer, pa dodati gustin, puding i 3 dl mlijeka. Mutiti dok ne nestanu grudvice. Preostalo mlijeko zakuhati, dodajte umućenu smjesu i miješajte dok se ne zgusne. Ostavite da se ohladi i sjedinite sa umućenim margarinom.
Korak 3.
Krem podijelite na dva dijela, u jedan dodajte vanilin šećer i otopljenu bijelu čokoladu, a drugi dio otopljenu čokoladu i čokoladu sa lješnjacima.
Korak 4.
Finalni postupak: Tortu filovati na sljedeći način; kora, tamni dio krema, svijetli dio krema, kora. ponovite postupak premazivanja. Cijelu tortu premažite žutim filom i pospite sjeckanim lješnjacima ili orasima.
Uživajte!
The post MILKA TORTA appeared first on Domaci Recept.
Izvor: http://bit.ly/2Weh6fp
Comments
Post a Comment