Junetina u Saftu iz Pretis Lonca

Danas je na redu Junetina u Saftu iz Pretis Lonca kuhanu u goveđoj supici prepunoj povća. Pravimo ih tako što ih brzinski bacimo na vrelo ulje da izoliramo đuseve u mesu, a zatim sastavimo sa povrćem i kuhamo u pretisu. Ove mega mekane, zrele juneće šnicle će jednako zadiviti i obitelj i goste. Ultra jednostavan način da odmah nadogradite vaš kulinarski CV!

Danas je na redu Junetina u Saftu iz Pretis Lonca kuhanu u goveđoj supici prepunoj povća. Pravimo ih tako što ih brzinski bacimo na vrelo ulje da izoliramo đuseve u mesu, a zatim sastavimo sa povrćem i kuhamo u pretisu. Danas je na redu Junetina u Saftu iz Pretis Lonca kuhanu u goveđoj supici prepunoj povća. Pravimo ih tako što ih brzinski bacimo na vrelo ulje da izoliramo đuseve u mesu, a zatim sastavimo sa povrćem i kuhamo u pretisu. Danas je na redu Junetina u Saftu iz Pretis Lonca kuhanu u goveđoj supici prepunoj povća. Pravimo ih tako što ih brzinski bacimo na vrelo ulje da izoliramo đuseve u mesu, a zatim sastavimo sa povrćem i kuhamo u pretisu. Danas je na redu Junetina u Saftu iz Pretis Lonca kuhanu u goveđoj supici prepunoj povća. Pravimo ih tako što ih brzinski bacimo na vrelo ulje da izoliramo đuseve u mesu, a zatim sastavimo sa povrćem i kuhamo u pretisu.


Scale

Sastojci

  • 650700 grama junetine (šnicle sa buta ili slično, narezane na 810 komada)
  • Morska so i biber po ukusu
  • Ulje
  • 2 supene kašike putera
  • 1 luk (veliki, sitno nasjeckan)
  • 3 češnja bijelog luka (sitno nasjeckan)
  • 2 mrkve (srednje veličine, izrendane)
  • 50 grama korijena od celera (izrendan, ili 12 stabljike celera, sitno nasjeckane)
  • 1 crvena paprika roga (crveni ‘bell pepper’, sitno nasjeckana)
  • 1 supena kašika bio-začinskog miksa (ili Vegeta, ili 1/2 goveđe kocke za supu)
  • 1 supena kašika aleve paprike
  • 1 supena kašika brašna
  • 3 kašike goveđe supe (ili 1 goveđa kocka za supu istopljena u ključaloj vodi)
  • 1 kašika peršuna (sitno nasjeckan)
  • (Opcionalno) krompir pire, riža ili pasta za 6 osoba

Nacin pripreme

  1. Začinite svaku šniclu sa obje strane sa morskom soli i biberom po ukusu.
  2. U dubljoj tavi zagrijte ulje na najjačoj temperaturi, a zatim smanjite na srednju temperaturu. Ispržite šnicle oko 3-4 minute sa svake strane i izvadite iz ulja.
  3. U pretisu zagrijte puter na srednjoj temperaturi. Dodajte luk i bijeli luk, i dinstajte oko 2-3 minute, često miješajući. Dodajte mrkvu, celer, papriku i začine pa nastavite dinstati i miješati 8-10 minuta. Na kraju dodajte goveđu supu i ponovo promiješajte.
  4. Stavite šnicle u pretis i zatvorite ga. Kuhajte oko 20-25 minuta ili dok meso ne omekani (slijedite instrukcije svog pretis lonca).
  5. Dok se šnicle kuhaju, pripremite prilog.
  6. Poslužite šnicle preko priloga sa nekoliko kašika safta.

Dodatna upustva

Dobićete otprilike 15 palačinki sa ovom mjerom. Prve dvije palačinke obično ne ispadnu dobro.
Ako želite, podijelite smjesu i ostavite u frižider za sljedeći dan, ali iskoristite je.

Izvor: balkanlunchbox.com

The post Junetina u Saftu iz Pretis Lonca appeared first on Domaci Recept.


Izvor: http://bit.ly/30u6ESI

Comments