Sastojci:
Biskvit
-
5 jaja
-
5 kašika šećera
-
2 kašike brašna
-
3 kašike mljevenih oraha
-
1/2 praška za pecivo
Krema
-
1 l mlijeka
-
500 g šećera
-
10 kašika brašna ili gustina
-
250 g margarina
I još
-
4 banane
-
malo mljevenih oraha za posipanje
Priprema:
1. Odvojite bjelanca od žumanaca. Bjelanca umutite u čvrst snijeg. Žumanca umutite sa šećerom. Sjedinite brašno, prašak za pecivo i mljevene orahe, pa dodajte u umućena žumanca. Zatim pažljivo sjedinite i snijeg od bjelanaca. Smjesu sipajte u veliki pleh, obložen papirom za pečenje, pa pecite na 180 C oko 15 minuta.
2. Pečen biskvit odvojite od papira, pa zarolajte u vlažnu krpu. KREMA: Karamelizujte šećer, pa prelijte sa 600 ml mlijeka. Ostavite da se na slaboj vatri karamel otopi. Umutite brašno (ili gustin) sa 400 ml mlijeka, pa sipajte u karamel-mlijeko, miješajući svo vrijeme, dok krema ne dobije potrebnu gustinu.
3. Gotovu kremu ostavite da se ohladi, pa dodajte margarin, omekšao na sobnoj temperaturi. Dobro izmiksajte. Na biskvit stavite 2/3 kreme, premažite, pa stavite na jedan kraj 2 reda po 2 banane. Zarolajte.
4. Rolat stavite na tacnu, premažite ostatkom kreme, pospite mljevenim orasima. Ostavite da se dobro ohladi, pa režite na parčad!
The post Rolat sa bananama i karamel filom appeared first on Domaci Recept.
Izvor: http://bit.ly/2lZLs8A
Comments
Post a Comment