Rolat sa bananama i karamel filom

Sastojci:

Biskvit

  • 5 jaja

  • 5 kašika šećera

  • 2 kašike brašna

  • 3 kašike mljevenih oraha

  • 1/2 praška za pecivo

Krema

  • 1 l mlijeka

  • 500 g šećera

  • 10 kašika brašna ili gustina

  • 250 g margarina

I još

  • 4 banane

  • malo mljevenih oraha za posipanje

Priprema:

1. Odvojite bjelanca od žumanaca. Bjelanca umutite u čvrst snijeg. Žumanca umutite sa šećerom. Sjedinite brašno, prašak za pecivo i mljevene orahe, pa dodajte u umućena žumanca. Zatim pažljivo sjedinite i snijeg od bjelanaca. Smjesu sipajte u veliki pleh, obložen papirom za pečenje, pa pecite na 180 C oko 15 minuta.

2. Pečen biskvit odvojite od papira, pa zarolajte u vlažnu krpu. KREMA: Karamelizujte šećer, pa prelijte sa 600 ml mlijeka. Ostavite da se na slaboj vatri karamel otopi. Umutite brašno (ili gustin) sa 400 ml mlijeka, pa sipajte u karamel-mlijeko, miješajući svo vrijeme, dok krema ne dobije potrebnu gustinu.

3. Gotovu kremu ostavite da se ohladi, pa dodajte margarin, omekšao na sobnoj temperaturi. Dobro izmiksajte. Na biskvit stavite 2/3 kreme, premažite, pa stavite na jedan kraj 2 reda po 2 banane. Zarolajte.

4. Rolat stavite na tacnu, premažite ostatkom kreme, pospite mljevenim orasima. Ostavite da se dobro ohladi, pa režite na parčad!

 

The post Rolat sa bananama i karamel filom appeared first on Domaci Recept.


Izvor: http://bit.ly/2lZLs8A

Comments